Alle hudtyper

Slik får du fin hud på en uke

Gusten, trøtt og slapp hud trenger kanskje et lite energi-kick for å få tilbake glød og spenst. Men hvordan går man frem for å få fin hud raskest mulig? Her er tipsene!

Er det mulig å få fin hud på en uke? Foto.

Er det egentlig mulig å få fin hud på en uke? Finnes det en quick fix som kan booste huden og gi den spenst og glød innen bryllupet du skal i neste helg, eller jobbintervjuet neste uke?

Sol eller kulde, hverdagsstress og festlige kvelder med drinker og lite søvn: Det er mange faktorer som er med på å påvirke huden vår. Selv om du ikke har en typisk problemhud med akne, kan du oppleve at huden ser litt sliten ut. Spensten er borte, huden er litt grå – og du føler deg slik selv også: Grå og gusten!

– Hemmeligheten bak en vakker hud handler om gode rutiner over tid, sier Orklas hudekspert, Line Marie Krogsgård.

Line Marie Krogsgård. Foto.
Line Marie Krogsgård er Orklas hudekspert.

Start i hudpleiesalongen

Likevel finnes det behandlinger og produkter som kan gi huden en slags førstehjelp, forteller hudterapeuten. Hun anbefaler sterkt å oppsøke en dyktig hudpleier for et optimalt resultat.

– Eksempelvis kan krystallsliping kan være en god ting. Det er en slags kraftig peeling som uføres i hudpleiesalonger, og som gir umiddelbart resultat. Men det er viktig å gjøre dette i perioder hvor du ikke skal være i solen, altså er høsten og vinteren en fin tid. Hvis målet er å få fin hud på en uke fordi du skal i et selskap eller lignende, vil jeg også anbefale å ta behandlingen i god tid før. Noen kan nemlig reagere med litt rødhet i huden de første par dagene. Behandlingen sliper ned hudens ytterste lag, fjerner alt av døde hudceller og talg som har tilstoppet porene.

Men krystallsliping er ikke det eneste alternativet for deg som er ute etter fin hud på en uke.

– Det er derfor det er så viktig å konsultere en fagperson, sier Krogsgård. – En hudpleier vil kunne analysere huden din og finne ut hva akkurat du trenger. Det finnes en rekke behandlinger og produkter, og for maks effekt må du vite hva huden din skal ha.

Boost huden med fuktighet

Alfa og omega for en frisk og fin hud handler om tilstrekkelig fuktighet.

– En hud som mangler fuktighet, mister raskt spenst og friskhet. I tillegg blir alle linjer og porer enda mer fremtredende hvis huden er tørr, sier Krogsgård.

– Det er viktig å tilføre nok fuktighet ved å drikke mye vann, men du kan også booste huden med en fuktighetsbehandling hjemme. Velg en fuktighetsgivende maske eller et serum. Husk bare å peele huden først for at virkestoffene skal kunne trenge raskt og uhindret ned i huden. Jeg anbefaler også å bruke en god primer under makeup-en for å glatte ut linjer og ujevnheter.

Krogsgård minner oss om at alle hudtyper har godt av å få tilført litt ekstra fuktighet.

Men hva er best: Maske eller serum?

– Hvis du er ute etter raskest mulig effekt, anbefaler jeg serum, siden det trenger fortere inn i huden. Et serum med en høy konsentrasjon av fuktighetsgivende stoffer, vil raskt få huden til å se bedre ut.

Eventyr-metodene som gir fin hud fort

Du har sikkert også lest om såkalte Askepott-dråper som skal ha nettopp dét: En umiddelbar, men relativt kortvarig effekt. Kanskje de kan redde den store festen? Men har de noe for seg, eller er det nettopp det det høres ut som: Et eventyr?

– Her finnes det selvsagt mye forskjellig, også når det kommer til kvalitet og virkning. Det beste er å få en hudpleier til å anbefale deg et godt produkt som passer nettopp din hudtype og hudtilstand. Det finnes høykonsentrerte serum med antioksidanten vitamin C som gir huden glød. Andre produkter kan ha ingredienser som gir forbigående, botox-lignende effekt. Huden kjennes strammere og spenstigere ut ganske umiddelbart – nesten som når du tar på deg en hold in-strømpebukse, sier Line Marie Krogsgård.

Fin hud på en uke – og de neste månedene!

Hvis du først har brukt penger på en time hos hudpleier for å booste huden, er det smart å følge opp med gode rutiner for å opprettholde resultatet.

– Når du vet hvilke renseprodukter som passer best til din hudtype, renser du huden med dem morgen og kveld. Dette fjerner smuss og overflødig talg som tetter igjen porene. Jevnlig peeling bidrar til å fjerne døde hudceller og øker effekten av de andre pleieproduktene du bruker, sier hudeksperten. Bruk gjerne en ansiktsskrubb for en glattere og jevnere hud.

Dr. Greve pharmas ansiktsskrubb gir en glattere og jevnere hudtone, i tillegg til at den mykgjør huden og gir deg glød. De naturlige kornene i ansiktsskrubben fjerner døde hudceller skånsomt og effektivt. Avslutt med et ansiktsserum som stimulerer cellefornyelsen og gir fukt og glød, og en dagkrem eller nattkrem tilpasset din hudtype.

– Huden er jo vårt største organ, og å ta godt vare på den med pleie bør være like selvfølgelig som å pusse tennene.

5 gode råd for å få fin hud fort

  1. Oppsøk en hudpleier for å sikre at du får rett behandling og riktige produkter.
  2. Serum virker hurtigere enn masker og kremer.
  3. Gi huden en fuktighetsboost med et egnet serum – alle trenger fuktighet!
  4. Askepott-dråper kan ha effekt – men bare for én kveld.
  5. Et serum med vitamin C gir huden glød.