Dr. Greve pharma Ansiktsskrubb kan bidra til å fjerne hudormer.

Hvordan fjerne hudormer?

Det er vanlig og det er plagsomt – men heldigvis mulig å bli kvitt. Hvordan kan vi fjerne hudormer på best mulig måte?
Del på facebook

Hva kan du gjøre for å fjerne hudormer og – aller helst – unngå å få dem? Hudormer, eller komedoner som de heter på fagspråket, er den mildeste formen for akne. Likevel kan de svarte og hvite prikkene være irriterende nok.

Hudormer kan deles inn i fem forskjellige kategorier. De fleste av oss opplever nok de såkalte åpne komedonene som mest plagsomme. Det er de hudormene som lager svarte prikker i huden.

Grunnen til at de blir svarte har ingenting med skitt å gjøre. Når talget i poren kommer til hudoverflaten og får kontakt med luft, oksiderer det. Det er dét som gir den mørke fargen.

Klem forsiktig på hudormene

Dypere ned, under hudoverflaten, oppstår lukkede komedoner, eller hvite hudormer. De ser du som små, hvite prikker eller nupper.

Alle typer hudormer består av talg og døde hudceller som hoper seg opp i porene, men til forskjell fra kviser er ikke hudormene betente. Likevel skjer det at de kan utvikle seg til kviser.

Hudormer kan oppstå i hele ansiktet og på øvre del av overkroppen, men er vanligst i den fete T-sonen (panne, nese og hake). Du kan godt forsøke å fjerne hudormer med klemming, men du må være forsiktig så du ikke skader huden.

Du kan klemme forsiktig på hudormene etter en god varm dusj og bruk av en finkornet skrubbekrem for ansiktet. Da er huden myk og porene åpne. Men vær veldig forsiktig slik at du ikke skader huden. Husk at uansett hvor godt du vasker hendene, vil det være bakterier på fingrene, og disse vil du ikke ha innunder hudoverflaten! Jeg anbefaler å vikle myke papirlommetørklær rundt fingertuppene for å beskytte huden mot de skarpe neglene.

Fjerne hudormer hos en hudpleier

Etter klemmingen er det viktig å rense ansiktet og avslutte med en toner for å få bort rester av talg og lukke porene. Dr. Greve pharma Vitamin C Glow Toner styrker, pleier og fukter huden, slik at hudtonen blir friskere med fornyet glød. Kaldt vann vil også ha en lukkende effekt på porene.

Hvis hudormene ikke vil ut når du klemmer på dem, må du stoppe i tide! Overdreven klemming kan gjøre vondt verre, for eksempel kan de hvite, lukkede hudormene utvikle seg til betente kviser.

Enkelte hudormer kan være veldig gjenstridige. Da trenger du kanskje hjelp av proffene og bør bestille time i en hudpleiesalong. Der har de produkter og utstyr som gjør jobben skånsomt og effektivt. Hvis du ikke har fått gjort det tidligere, vil de også kunne analysere huden din slik at du velger hjemmeprodukter som er tilpasset akkurat din hudtype.

Legemidler kan fjerne hudormer

Enkelte sliter med en blanding av kviser og hudormer, men det er ikke slik at det som hjelper best mot kvisene også vil fjerne hudormene. Det kan hjelpe med kremer som har en mild peelende effekt på hudoverflaten.

Virkestoffene du skal se etter er glykolsyre eller salisylsyre. Begge deler vil kunne hjelpe deg til å bli kvitt hudormer, men du må være tålmodig. Særlig de hvite hudormene tar tid.

Er problemet alvorligere, trenger du kanskje reseptbelagte kremer med retinoid (A-vitaminsyre). Syren bidrar både til å åpne porene og å fjerne døde hudceller, og vil både behandle hudormene du har og forebygge nye.

Ingen snarveier for å bli kvitt hudormer

Det finnes dessverre ingen snarvei for å fjerne hudormer for godt. Det viktigste du kan gjøre, er å ha gode hudpleierutiner for å unngå at porene tilstoppes. Unngå bruk av fete hudprodukter, og vær forsiktig med sminke som bidrar til å tette igjen porene. Bruk gjerne Dr. Greve Pharma dagkrem for kombinert hud. Den inneholder Matt-IQ som reduserer talgproduksjonen og synlige porer, samtidig som den tilfører huden fuktighet med hyaluronsyre.

Rens huden med produkter tilpasset din hudtype morgen og kveld. I tillegg bør du bruke en finkornet skrubbekrem et par ganger ukentlig for å fjerne talg som ellers kan kapsle seg inn i porene. Ta med halsen og brystet også – mange glemmer disse områdene. Men vær forsiktig slik at du ikke huden blir sår, spesielt hvis du også er plaget av kviser. Og husk at sminkekoster og svamper er bakteriefeller, så det er viktig å rengjøre disse også.

Hvordan fjerne hudormer?

  • Gode renserutiner med riktige produkter er viktig for å bli kvitt overskudd av talg.
  • Skrubb huden et par ganger i uken. Bruk lette bevegelser for å unngå at huden blir sår.
  • Klem forsiktig på hudormene etter en varm dusj og lett skrubbing. Vikle litt mykt papir rundt fingertuppene for å beskytte huden mot bakterier og skarpe negler.
  • Hvis hudormene ikke vil ut, bør du oppsøke en hudpleiesalong for å få klemt dem ut der.
  • Reseptfrie kremer som inneholder glykol- eller salisylsyre kan hjelpe mot hudormer.
  • Dr. Greve Pharma dagkrem for kombinert hud inneholder matt-IQ som reduserer synlige porer og talgproduksjon.
  • Oppsøk fastlegen hvis problemet er stort og ikke noe annet hjelper. Legen din kan vurdere sterkere preparater, ev. henvise deg til hudlege.