Hudpleierutine med rensemelk, anti-age dagkrem og Vitamin C serum fra Dr. Greve pharma.

Hvilken hudpleierutine er perfekt for deg?

For å finne hvilke hudpleierutine som passer deg best må du ta utgangspunkt i hudtypen din. Her gir vi deg en enkel oversikt over hva de ulike hudtypene trenger av pleie, slik at du kan finne den perfekte rutinen for deg.
Del på facebook

Hudpleierutine for tørr hud

Mens noen rett og slett er født med tørr hud, kan andre oppleve det i perioder grunnet miljøpåvirkning. For eksempel, så er mange tørre i huden om vinteren på grunn av endringer mellom kald uteluft og varm luft inne. Det kan også være verdt å merke seg at jo eldre vi blir, desto tørrere blir huden vår.

En perfekt hudpleierutine for deg med tørr hud bør bestå av milde og fuktighetsgivende produkter. Det viktigste er at du unngår hudpleie som tørker ut huden din ytterligere. Bruk en mild ansiktsrens og tilfør fuktighet i form av både dagkrem og nattkrem for å gjenopprette fuktbalansen i huden. Du kan gjerne inkludere fuktighetsgivende serum.

Kombinert hud: Ulike behov

Kombinert hud kjennetegnes av at man ofte har fetere hud i T-sonen, altså pannen, nesen og på haken, mens kinnene er normale. Men det er også mulig at kinnpartiet er tørt, mens T-sonen er normal. Dette er også den aller vanligste hudtypen.

Som navnet antyder har kombinert hud ulike soner, med ulike behov. Det kan være utfordrende å finne produkter som tar hensyn til både det fet og det tørre partiet, men velg balanserte produkter til hudtypen din. For eksempel renseskum som rengjør huden uten å tørke den ut, og en ansiktskrem som tilfører fuktighet uten å gjøre huden blank.

Det er også fullt mulig å bruke ulike produkter i de ulike sonene. Prøv deg gjerne frem for å finne kombinasjonen som fungerer best for din hud og hudpleierutine.

Fet hud: Ikke glem fukt!

Typiske kjennetegn for fet hud er store, synlige porer, at hunden er blank og oljete på overflaten, og forekomst av både hudormer og kviser. Fet hud har overproduksjon av talg og kan skyldes hormoner eller arv.

Mange tenker at fet hud trenger uttørkende produkter. Er du en av dem, bør du legge fra deg disse tankene nå. Det kan nemlig forverre problemene ved at huden begynner å produsere enda mer fett fordi den tror at hudoverflaten er tørr.

Velg milde produkter som pleier

En perfekt hudpleierutine for fet hud består av en dagkrem med mattende effekt og gode renserutiner. Til daglig anbefaler vi å rense huden med renseskum som rengjør uten å tørke ut huden. Peeling en gang i uken kan også hjelpe til å holde huden under kontroll. Velg en mild ansiktsskrubb med naturlige korn som ikke skader huden din.

Det er også viktig å tilføre fuktighet til fet hud. Velg derfor vannbaserte serum, som Vitamin C serum og fuktighetskrem som gir mye fuktighet, lite fett og har en mattende effekt. Vi anbefaler Dagkrem for kombinert hud.

FÅ FLERE HUDPLEIETIPS HER