Sitroner.

Forskjellen på de ulike syrene: AHA, BHA og PHA

Syrer er for tiden i stort fokus innen hudpleie, men er absolutt ikke noe nytt. De har ulike funksjoner og for å få best effekt må du vite hvilken syre som passer deg og huden din. Vi skal se på hva som skiller disse syrene: AHA, BHA og PHA.
Del på facebook

Det lett å forstå hvorfor syrer blir oppfattet som en super ingrediens når man ser effekten av dem. Få andre ingredienser kan gjøre så mye bra for huden på så kort tid. Bruker man dem riktig, kan man få fantastisk resultater som varer.

Eksfolierende effekt: AHA

AHA står for Alpha Hydroxy Acid og er en samlebetegnelse for flere ulike syrer, der de mest kjente er glykolsyre og melkesyre. I ingredienslister står de ofte på engelsk: Glycolic Acid og Lactic Acid. Begge fremstilles enten naturlig av sukkerrør eller på syntetisk måte, men er noe mildere mot huden enn glykolsyre.

AHA-syrer brukes ofte for å øke cellefornyelse og eksfoliere huden. I tillegg bidrar syrene til å binde fuktighet og forbedrer hudens mulighet til å holde på fuktigheten. Alfahydroksysyrer passer derfor bra for deg som har tørr eller moden hud.

Salisylsyre: BHA

Beta Hydroxy Acid forkortes til BHA og kalles også salisylsyre innen hudpleie. Dette er en fettløselig syre som gjør den perfekt til fet hud med tette porer. Syren kan trenge ned i porene og løse opp talg, rense og roe ned huden. Salisylsyre har anti-inflammatoriske egenskaper og kan bidra til å dempe rød hud.

Syre til sensitiv hud: PHA

Sensitivitet og syre er vanligvis to ord som frastøter hverandre, men PHA, Poly Hydroxy Acid, er en av de mildeste formene for syrer som brukes i hudpleieprodukter for hjemmebruk. Den trenger ikke så dypt inn i huden og passer derfor bra hvis du har mer følsom hud enn gjennomsnittet.

Til tross for at PHA er en mild syre, er den likevel effektiv på eksfoliering på en skånsom måte slik at huden får en ny, synlig glød. Det kan også bidra til å balansere hudens fuktighetsnivå – noe som forbedrer hudens utseende.

FÅ FLERE HUDPLEIETIPS HER