Dr. Greve pharma Vitamin C dagkrem med lysreflekterende pigmenter

Tilvenning av nye hudpleieprodukter

Har huden din reagert på hudpleieprodukter før? Da kan det hende du har sensitiv hud – eller kanskje huden din bare trenger tilvenning til aktive ingredienser.
Del på facebook

Dersom du har opplevd å få kviseutbrudd eller rød og kløende hud av nye hudpleieprodukter før, kan det være lurt å ta noen forholdsregler.

Hvorfor reagerer huden på hudpleieprodukter?

Det kan være flere årsaker til at huden blir rød eller nuppete etter at du har påført et nytt hudpleieprodukt. Kommer reaksjonen umiddelbart? Er det ubehagelig eller vondt? Da kan det hende du har en allergisk reaksjon, eller at huden din er for sensitiv.

Utrenselsesprosess

Dersom du opplever at hudplager som kviser og nupper etter å ha påført hudpleie med aktive ingredienser, kan det hende huden din går gjennom en utrenselsesprosess. Da opplever mange at huden blir verre før den blir bedre igjen. Dette gjelder særlig produkter med C-vitamin og AHA-syrer. AHA-syrer er eksfolierende, som vil si at døde hudceller fjernes og nye hudceller kommer bedre til syne. De nye hudcellene ser friskere og sunnere ut. Denne prosessen tar opp mot en måned, så du må beregne litt tid før du begynner å se de endelige resultatene.

Sensitiv hud

Dersom du mistenker at du har en særlig sensitiv hudtype, anbefaler vi å bruke vår dagkrem spesielt utviklet for tørr og sensitiv hud. Den inneholder ingredienser som fukter og beskytter huden. Vi har også et vitamin c-serum som er for alle hudtyper, også sensitiv hud.

Har du sensitiv hud og hudutfordringer som kviser eller rynker, kan feil og for sterke hudpleieprodukter forverre plagene dine. Se etter produkter som er dermatologisk testet på sensitiv hud. Mange opplever at de har mer sensitiv hud enn de tror, og får stor forbedring av andre hudproblemer når de bruker mildere produkter.

Tilvenne huden nye produkter

Det kan ta flere uker å venne huden til en ny hudpleierutine med aktive ingredienser. Mange vil kanskje ikke se det endelige resultatet før etter en måned. Derfor gjelder det å være tålmodig!

Rekasjoner man kan vente seg når man innfører nye hudpleieprodukter:

  • Tørr hud
  • Stram hud
  • Kviser, nupper eller tilstoppede porer
  • Rød hud

Dersom du får vonde og ubehagelige reaksjoner, kan det være et tegn på at huden din ikke tåler produktene. Du bør stoppe bruken, og eventuelt prøve deg frem med å gradvis bygge opp toleransen. Dersom problemet vedvarer også med gradvis innføring av produktene, bør du stoppe bruken. Dersom du opplever forbedring, er dette et tegn på at en forsiktig tilnærming gjør at huden din blir mer tolerant.

Tips til å tilvenne huden

  1. Har du sensitiv hud anbefaler vi å introdusere et produkt av gangen, slik at huden ikke blir overstimulert, og for at du lett kan eliminere de produktene du eventuelt reagerer på.
  2. Start med ansiktsrens eller toner, og bruk den annenhver dag i en uke før du går videre til ansiktskrem.
  3. Vårt vitamin C-serum med dropper er et konsentrert serum. Vi anbefaler å tilsette noen få dråper av serumet i din vanlige dagkrem de første gangene, for å tilvenne ansiktshuden.
  4. Bygg opp toleransen ved å blande vår vitamin C nattkrem med din vanlige nattkrem annenhver natt, før du gradvis øker mengden og hyppigheten.
  5. Bruk C-vitamin nattmaske som en vanlig ansiktsmaske de første gangene. Skyll den av etter 20 minutter. Dersom huden din ikke reagerer, kan du forsøke å sove med den for å få fullt utbytte.

Få flere hudpleietips her