Dr. Greve Pharma serum med vitaminer for huden.

Vitaminer for huden: Finn din match!

Uansett hvilken hudtype du har, finnes det vitaminer for huden som kan gjøre den fastere, jevnere og mer glødende. Her kan du lære mer om de ulike typene sånn at du kan finne din match!
Del på facebook

Det er ikke bare kroppen din som har godt av det – vitaminer for huden er også viktig. Og selv om det ikke får resultater med en gang, vil et sunt og variert kosthold være gunstig også for kroppens største organ. Men siden huden ikke nødvendigvis er kroppens førsteprioritet, er det fint at du kan få den opp på prioriteringslista ved å tilføre gode vitaminer gjennom hudpleie!

Vitaminer for huden: C-vitamin

Får gusten hud til å gløde! Vitamin C Serum er vår bestselger – og det er kanskje ikke uten grunn når man ser nærmere på alle fordelene til vitaminet bak navnet. Vitamin C er en kraftig antioksidant som er helt essensiell for hudens kollagenproduksjon. Økt kollagen i huden gjør den fastere og minimerer fine linjer. Vitamin C motvirker også hudskader som rynker og pigmentflekker fra frie radikaler og UV-stråling. Det jevner ut hudtonen, blekner aknearr og strekkmerker. Det finnes C-vitaminer som passer alle hudtyper – også sensitiv hud.

E-vitamin

Er et av de vanligste vitaminene innen hudpleie, og det med god grunn. Vitamin E finnes naturlig i huden og er viktig for å opprettholde en sunn hud. Det er også en kraftig antioksidant som beskytter mot skadelige frie radikaler som dannes når huden eksponeres for UV-stråler eller forurensning. Kombineres vitamin E og vitamin C, er den beskyttende effekten enda større. Vitamin E har fuktighetsgivende egenskaper som pleier tørr og sensitiv hud. Vår dagkrem med vitamin E passer perfekt til deg med kombinert hud. Ønsker du en jevnere hudtone, har vi også farget dagkrem.

A-vitamin

Eller retinol som det også kalles, kan hjelpe mot flere hudplager som rynker, store porer og ujevn hudtone. Vitamin A er nemlig eksfolierende, noe som betyr at den øker cellefornyelsen og gjør at gamle hudceller faller av. Dette kan være fordelaktig for flere hudtilstander, men dette er først og fremst vitaminer for huden din hvis du har moden hud. Siden retinol øker cellefornyelsen, vil huden bli mer sensitiv for solskader. Bruk derfor solfaktor etterpå. Gravide og ammende skal være forsiktig med inntak av vitamin A, også i form av hudpleie.

Vitamin B3

Eller niacinamid som det står under i innholdsfortegnelsen, finner du blant annet i renseskummet vårt. Vitamin B3 gir fukt, og i tillegg øker det hudens produksjon av ceramid, som styrker hudbarrieren og gjør at fuktigheten blir bevart og ikke fordamper. Passer fint til deg med sensitiv hud.

Provitamin B5

Også kjent som panthenol, er egentlig ikke et vitamin, men det omdannes til vitamin B5 når det blir påført huden. I hudpleie tilføres Provitamin B5 først og fremst fordi det gir huden en skikkelig fuktighetsboost. Den hindrer også at vannet fordamper igjen, og øker hudens elastisitet. Provitamin B5 lindrer kløe og reduserer rødhet i huden, og gjør underverker for tørr og ru hud. Panthenol styrker rett og slett hudbarrieren! Rensemelk med provitamin B5 tilfører fuktighet og beroliger huden – perfekt til deg med tørr hud!

Visste du at…

En godt renset hud er mer mottakelig for aktive ingredienser? Så: Påfør huden micellar rensevann med provitamin B5 før C-vitamin serum for best mulig resultat!

Få flere hudpleietips her