Anti-age

Hva er retinol og pro-retinol?

Rynker og fine linjer kan være en vakker ting – de viser at du har levd. Men noen ganger ønsker man å bremse aldringstegn. Ser du etter anti-age-produkter, kommer du over både retinol og pro-retinol. Men vet du hva det er?

Smilende kvinne med Dr. Greve pharma Pro-retinol. FOTO

Hva er retinol?

Retinol er en form for vitamin A og er blant de mest brukte og effektive ingrediensene i anti-age-produkter. Retinol hjelper huden med å fornye seg raskere, gjennom å booste cellefornyelsen, samt bidrar til en fastere hud med redusert synlighet av rynker, gjennom å stimulere produksjonen av kollagen og elastin. Dette kan gir en jevnere og glattere hud, med forbedret tekstur.

Men det finnes flere former for retinol. En mer skånsom variant er pro-retinol.

Hva er pro-retinol?

Pro-retinol er en kraftfull A-vitamin som virker effektivt mot aldringstegn. Det er en fettløselig forbindelse som omdannes til retinol i huden. Ingrediensen har flere av de samme egenskapene til retinol, og brukes til de samme formålene i hudpleie – men pro-retinol er mye mildere og mer stabil enn retinol.

Fordelen med pro-retinol er dens evne til å løse aldersrelaterte hudforandringer. For eksempel, redusere fine linjer og ujevn hudtone, men med lavere risiko for irriterende bivirkninger som rødhet, tørr hud og flassing – som retinol, eller andre sterke vitamin A-produkter kan gi.

Dr. Greve pharma Øye-leppekrem. FOTO

Hudpleie med Pro-retinol

Vår nye hudpleieserie Dr. Greve pharma Pro-retinol Anti Age er spesielt tilpasset en moden hud med synlige aldringstegn. Den består av fire produkter som bidrar til å gjenopprette et yngre og friskere utseende. ​Bli bedre kjent med produktene her:

Dr. Greve pharma Pro-retinol Dagkrem er en fuktighetsgivende krem som inneholder pro-retinol. Ansiktskremen virker effektivt på aldringstegn som rynker og fine linjer, og har en oppstrammende effekt på huden.

Kremen inneholder flere aktive ingredienser. Blant annet peptider, som reduserer synlighet av rynker, ceramider, som gir næring til huden og hjelper å opprettholde fuktbalansen, samt algeekstrakt, som er fuktighetsgivende, beroligende og reduserer rødhet. Kremen har i tillegg solfaktor (SPF 15) som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

Dermatologisk testet og mildt parfymert.

Dr. Greve pharma Pro-retinol Nattkrem er en rik fuktighetskrem med ingredienser som pro-retinol, algeekstrakt og peptider, som effektivt stimulerer kollagenproduksjonen, reduserer rynker og bidrar til en fastere og mer elastisk hud. Ansiktskremen hjelper huden å fornye seg gjennom natten.

Dermatologisk testet og mildt parfymert.

Dr. Greve pharma Øye-/leppekrem er en multikorrigerende krem med pro-retinol som reduserer rynker og fine linjer rundt øyne og munn. Den har en oppstrammende effekt og forbedrer hudens tekstur. Den inneholder havreolje beroliger og beskytter følsom hud rundt øynene.

Dermatologisk testet og parfymefri.

Dr. Greve pharma Pro-retinol Oljeserum reduserer fine linjer og gir en sterkere hud med forbedret tekstur. Serumet inneholder havreolje og algeekstrakt som virker beroligende på huden, samt rapsolje som styrker hudbarrieren og gjør huden myk. Dermatologisk testet og parfymefri.

Hvordan bruke Pro-retinol?

  • Start med å rense huden. Det legger grunnlaget for å få det beste resultatet ut av påfølgende hudpleie.
  • Så er det klart for serum – påfør 2-4 dråper. Dette er viktig om du ønsker synlige resultater. Pro-retinol Oljeserum er et oljebasert serum som gir godt med fukt og pleie, samtidig som det trekker raskt inn i huden.
  • Neste steg i rutinen er dagkrem. Pro-retinol Dagkrem er fuktighetsgivende og gir en fastere, glattere og mer elastisk hud.
  • Rundt øyne og lepper bruker du Pro-retinol Øye-/leppekrem som er en multikorrigerende krem med pro-retinol som effektivt reduserer rynker og fine linjer rundt øyne og munn.
  • Til kveldsrutinen bytter du ut dagkremen med Pro-retinol Nattkrem. Dette er en rik og nærende krem, spesialtilpasset og optimalisert for hudens behov gjennom natten. Ingrediensene bidrar til å stimulere hudens cellefornyelse og kollagenproduksjon.
  • Husk solfaktor! Det anbefales å bruke solfaktor hver dag, men vi anbefaler også å bruke solfaktor på dagtid når du bruker produkter som inneholder pro-retinol.