Barn

Forebygge og behandle bleieutslett

Når huden på stumpen blir rød og irritert kalles det bleieutslett eller bleiedermatitt. Ved forverring av bleieutslettet kan det danne seg åpne sår og huden kan væske.

En fornøyd baby. Foto

Mange babyer får bleieutslett, enten i korte perioder eller oftere. I de fleste tilfeller går det over uten at barnet er utpreget plaget av det. Årsaken er at huden blir fuktig på grunn av tette bleier, samt at urin og avføring virker irriterende på huden. Dersom babyen har diaré øker dette sjansen for å utvikle bleieutslett. For hyppig bruk av sterke såper og vann kan også være medvirkende årsaker til utslettet.

Kan bleieutslett forebygges?

Ved å skifte bleie ofte, samt å la huden lufttørke mellom bleieskiftene kan forhindre at babyen får bleieutslett. Babyer synes ofte det er deilig å få være uten bleie innimellom skiftene.

Ved å smøre på litt Dr. Greve pharma Sinksalve beskyttes huden mot irriterende stoffer. Smør salven på ren og tørr stump for å forebygge bleieutslett, og for å pleie og lindre sår hud. Sørg også for at huden er helt tørr før ny bleie settes på.

forebygge og behandle bleieutslett med Dr.Greve Pharma

Behandling

Dersom babyen har fått bleieutslett er det ekstra viktig å skifte bleie ofte, samt å lufttørke huden godt før ny bleie settes på. I tillegg vil sinksalve virke beskyttende.

Dersom bleieutslettet allerede har oppstått bør du unngå såpe med høy pH når du skal vaske babyen. Bruk Dr. Greve pharma Babyolje til å vaske stumpen. Babyoljen kan du bruke direkte på klut for ekstra skånsom vask av stumpen eller i badevannet. Det er også smart å unngå våtservietter.

Er babyen tydelig plaget av bleieutslettet kan det være behov for medikamentell behandling. Derfor bør du kontakte lege eller helsestasjon dersom disse rådene ikke hjelper og huden ikke blir noe bedre eller infisert.