Barn

Kuldebeskyttelse for barn

Kulde, sur vind, minusgrader og ruskevær kan gi tørr og irritert hud for store som for små. Barn er ofte mye ute og leker i barnehagen, også når det er kaldt – og da er det viktig å beskytte huden deres.

Kuldebeskyttelse for barn. Foto.

Barnehuden er sårbar og blir lett tørr og sår av å bevege seg inn og ut i allslags vær. Særlig hender og ansikt er utsatt. For å kunne beskytte seg mot kulde og andre ytre påkjenninger er huden utstyrt med et tynt fettlag.

Hyppig dusjing og bading i for varmt vann, samt sterke såper kan være med på å tørke ut dette fettlaget. Bruk derfor lunkent vann og milde, såpefrie vaskeprodukter til den daglige vasken av barn.

Dr. Greve pharma Dusj & Bad er mild samtidig som den skummer og vasker huden ren. Bruk den direkte i badekaret eller som en såpe i dusjen.

Alternativt kan du også bruke Babyolje direkte i badevannet. Dr. Greve pharma Babyolje inneholder naturlig fuktighetsbevarende og pleiende planteoljer

Kulde og påkledning

Den viktigste beskyttelsen mot kulde er å dekke utsatte områder av huden mest mulig. Innerst mot huden er det godt med et lag med ull. Det kan være lurt å unngå undertøy av bomull som lett blir kaldt. Deretter bør man ha på godt med klær, samt finlandshette og votter som beskytter huden.

Kuldebeskyttelse og kremer

Om vinteren er det best å bruke en fet krem på utsatte områder som hender og ansikt. Denne bør du smøre i ansikt og hender omtrent 30 minutter før barnet går ut slik at vannet i kremen fordamper.

Dr. Greve pharma Universalkrem er en rik og beskyttende krem med provitamin B som motvirker irritasjon og uttørking av huden. Den inneholder havre med pleiende egenskaper. Kremen er tilsatt noe vann og er dermed lett å smøre ut og den føles ikke klissete på huden.