Mann

Hudpleie for menn – 4 gode tips

En sunn livsstil og gode hudpleierutiner kan forebygge hudproblemer. Rask og effektiv hudpleie for menn inneholder pleiende produkter som tilfører huden nok fuktighet uten at den blir for fet. Her får du våre fire beste tips.

Hudpleie for menn. Foto.

Det mannlige kjønnshormonet, testosteron, påvirker huden til menn og gjør den annerledes enn kvinners: Den er fetere, grovere og tykkere. Testosteron er også grunnen til at menn produserer mer talg i huden enn kvinner, noe som gjør den mer utsatt for kviser og urenheter. Så hva slags hudpleie trenger menn? Her får du gode tips:

1. Rense huden godt

Å rengjøre huden godt både morgen og kveld kan være lurt for å få vekk smuss og overflødig talg som kan forårsake urenheter. Er det vanskelig å komme i gang med renserutinene kan det være smart å ha produkter tilgjengelige ved dusjen eller vasken, slik at du husker å bruke dem.

Dr. Greve pharma rensegelé for menn er en effektiv rensegelé for ansiktet som renser i dybden uten å tørke ut huden. Rensegeléen inneholder ingredienser som renser huden, samt betain og karbamid som pleier og frisker opp huden etter rens. Den er uparfymert og dermatologisk testet.

2. Tilfør huden fuktighet

Tørr hud kan være ubehagelig og føre til sprekker, og spesielt om vinteren kan mange oppleve at huden føles strammere. Det er viktig å tilføre huden nok fuktighet hele året, og ikke bare om vinteren.

Dr. Greve pharma mattende ansiktskrem for menn sikrer riktig fuktbalanse i huden og inneholder matt-IQ som har en mattende effekt og sørger for at huden ikke blir blank. Ansiktskremen er uparfymert og dermatologisk testet.

3. Solbeskyttelse av huden

Tykkere og fetere hud, samt større kollagenproduksjon, er årsaken til at aldringstegn som regel vises senere hos menn enn kvinner. Likevel er det viktig å beskytte huden mot faktorer som kan føre til tidlig aldring, og her kommer solfaktor inn. Undersøkelser viser at menn blir solbrent oftere enn kvinner – for å unngå risiko for hudproblemer, er solkremer som ikke tetter igjen porene å anbefale for menn.

4. Barberingstips

Barbering kan være en røff affære for huden, og kan gi både irritasjon og kløe. For å unngå slike problemer anbefales det at du barberer deg etter å ha vasket ansiktet da hårene fortsatt er myke. Det kan også være lurt å skifte barberblad ofte for å forebygge unødvendig slitasje. Etter barbering kan du ta på en god, beroligende fuktighetskrem – som Dr. Greve pharma mattende ansiktskrem for menn.