Om Dr. Greve pharma

Dr. Greve er et av Norges eldste merkevarer med lange tradisjoner. Dr. Greve’s barnesepe kom på markedet rundt 1890, og var en nøytral og mild såpe for spedbarn.

Dr Mathias Sigwardt Greve, overlege og direktør for Rikshospitalet på slutten av 1800-tallet, var glødende opptatt av datidens hygiene- og helsemessige utfordringer. Han var leder for en rekke kommisjoner og foreninger, og skrev flere faglige og populære skrifter som for eksempel: “Gymnastikk i hjemmet”, “Mor og Barn” og “Helse og Helsebot”. Han var også redaktør for “Sunnhetsbladet” og “Sunnhetdstidende”. Den engasjerte overlegen savnet en mild og god spesialsåpe for barn.

Dr Mathias Greve kom i kontakt med Waldemar N.W. Schioldborg. Schioldborg startet sin Sæbe- pg Parfumeriforretning i Oslo i 1868 og hadde tidlig et bredt utvalg av såper. Dr. Greve oppfordret derfor Schioldborg til å fremstille en nøytral og mild såpe for spedbarn.

Dr. Greve ble så fornøyd med såpen at Schioldborg fikk retten til å bruke Dr. Greves navn på såpen for all fremtid. Siden er såpen blitt en klassiker.

I årene etter 1890 lanserte W. Schioldborg flere produkter under Dr. Greve-merket, noen av disse var:

  • Dr. Greve’s barnesepe
  • Dr. Greve’s barnekrem
  • Dr. Greve’s barnepudder

Av disse produktene er det bare Dr. Greve’s barnesepe som fortsatt er på markedet. Schioldborg var opptatt av en stabil og langvarig utvikling av Dr. Greve-produktene, og han hadde sett at daværende Denofa-Lilleborg kunne hevde norske interesser mot kapitalsterke utenlandske konkurrenter. 1.1.1971 overtok derfor Lilleborg varemerket.

I oktober 2000 lanserte Lilleborg Dr. Greve Sensitive Intimvask. Denne lanseringen har vært en stor suksess. Dr. Greve har løftet intimvask fra en tabubelagt, medisinsk sfære med fokus på problemer og potensielle plager, over til den mer åpne og frie sfæren av kroppspleie.

Suksessen til Dr. Greve intimvask ble videreført ved lanseringen av Dr. Greve Sensitiv Dusjgele i januar 2004. Dr. Greve Sensitiv Intimvask Skum ble lansert i februar 2007, en myk og lett variant av Dr. Greve Intimvask.

I 2009 lanseres Dr. Greve pharma, en ny sensitiv serie til mor, baby og barn. Serien er utviklet eksklusivt for apotek, og mildhet og miljøvennlighet står sentralt.

I 2019 lanserer vi en hel portefølje med ansiktspleieprodukter for apotek, bestående av egne serier for tørr hud, normal hud, alle hudtyper, ani-age og menn.

Dr. Greve pharma seriene selges hos Vitusapotek+ og Boots.