Tørr hud

Riktig hudpleie til tørr hud

Trenger du hudpleie til tørr hud som føles stram og ru? Da bør du se på produktene du bruker. Gode rutiner er viktig for å holde hudtypen sunn og unngå at den blir irritert og sår. Her får du råd til god pleie av tørr hud.

Hudpleie til tørr hud. Foto.

Tørr hud kjennetegnes av en matt hudoverflate, små porer i ansiktet, at den er stram og ofte sensitiv. At du sjelden får kviser, eller aldri, kan også være et kjennetegn på tørr hud. Det vanligste symptomet er kløe, men rødhet og ruhet kan også være tegn på at huden din trenger mer fuktighet.

Hvorfor blir huden tørr?

Når huden din ikke klarer å holde på den naturlige fuktigheten, blir den tørr. Det kan være mange faktorer som påvirker tørr hud, blant annet ytre påkjenninger som vær og vind, samt hyppige vask med varmt vann og såpen du bruker.

Huden vår er dekket av et fettlag som består av fettstoffer og oljer, og ved lav talgproduksjon vil huden mangle fett, noe som bidrar til svakere hudbarriere. Det gjør huden sensitiv for ytre påkjenninger og hudens evne til å holde på fuktighet reduseres betraktelig. Dermed tørker huden enklere ut.

Produkter til tørr hud

Dr. Greve pharma sin nye ansiktspleieserie for tørr hud inneholder aktive ingredienser med dokumentert effekt for å sikre den beste hudpleie til tørr hud. Alle produktene er uparfymert og dermatologisk testet.

Rensemelk tørr hud uten parfyme

Dr. Greve pharma rensemelk for tørr hud fjerner skånsomt sminke og renser huden. Den inneholder pleiende rapsolje og provitamin B som tilfører fuktighet og beroliger tørr, sensitiv hud, og etterlater huden myk og smidig med en sunn glød.

Dagkrem tørr hud – med og uten parfyme

Dr. Greve pharma dagkrem for tørr hud finnes både med og uten uten parfyme. Dagkremene gir intens og langvarig fuktighet til huden, samtidig som den blir myk og får en sunn glød. De inneholder karbamid som binder vann til det øverste hudlaget og styrker hudens evne til å ta vare på fuktigheten, og AHA-syre som er vitenskapelig bevist å øke effekten av karbamid. Sammen gir disse ingrediensene en intens fuktboost til huden.

Dagkrem tørr og sensitiv hud u/parfyme

Dr. Greve pharma dagkrem for tørr og sensitiv hud beroliger og gir langvarig fuktighet. Den inneholder vitamin E som sammen med havreolje beskytter mot irritasjon. Havreolje inneholder pleiende fettsyrer som styrker hudens barrierefunksjon.

Nattkrem tørr hud uten parfyme

Dr. Greve pharma nattkrem for tørr hud inneholder karbamid, AHA-syre og ceramid som gir intens og langvarig fuktighet og næring til huden i løpet av natten. Karbamid og AHA-syre binder vann til det øverste hudlaget og øker hudens evne til å ta vare på fuktigheten. Ceramidene hjelper huden å styrke sin naturlige barriere slik at fuktbalansen gjenopprettes.

Øyekrem tørr hud uten parfyme

Dr. Greve pharma øyekrem for tørr hud inneholder AHA-syre og karbamid som forbedrer hudens evne til å holde på fuktighet, samt quinoaekstrakt som nedtoner mørke ringer og minsker tretthetstegn for et mer våkent blikk. Påfør forsiktig en liten mengde krem rundt øynene – unngå direkte kontakt med øyet.

Hele oversikten over hudpleie til tørr hud finner du her