Vannglass foran rosa bakgrunn. Hold deg hydrert for å redde tørre lepper.

5 råd for å redde tørre lepper

Selv om gradestokken synker og antall peiskvelder øker, er du ikke pålagt å plages med tørre, sprukne lepper i flere måneder. Vi har samlet fem råd for å redde ansiktets mest utsatte område, nemlig tørre lepper.
Del på facebook

Kombinasjonen kuldegrader og tørt inneklima er en sikker oppskrift for tørre lepper. I tillegg er huden på leppene tynnere enn ellers i ansiktet, og mindre beskyttet enn resten av huden. For å unngå tørre lepper om vinteren er det derfor ekstra viktig å gi de godt med fukt og pleie. Men vær obs! Å fukte leppene ved å slikke dem er ikke løsningen. Da fjerner du fettstoffer og gjør problemet verre.

1. Hold deg hydrert

Dette har du hørt før, men vi sier det igjen: Drikk masse vann! Myke, fuktige lepper begynner innenfra, så hold kroppen godt hydrert gjennom hele vinteren for å unngå tørre lepper. To-tre liter vann om dagen er NHIs anbefaling på vanninntak for en voksen person.

2. Dekk til munnen

Denne er enkel: Dekk til nedre del av ansiktet når du er ute om vinteren – spesielt på vindfulle dager. Et deilig skjerf gjør ikke bare halsen varmere, men gir også beskyttelse til leppene slik at de ikke tørker ut.

3. Skrubb leppene

Skrubb leppene med jevne mellomrom for å fjerne tørre, døde hudceller. Du kan enkelt lage din egen skrubb med ingredienser du har på kjøkkenet. Alt du behøver er brunt sukker, vann og honning eller kokosolje. Bland ingrediensene sammen og skrubb leppene forsiktig med fingrene.

4. Invester i en luftfukter

Varm og tørr inneluft bidrar til tørre lepper. Skaff deg en luftfukter til soverommet, slik at leppene dine får sjansen til å reparere seg om natten. Dette er en spesielt god idé dersom du puster gjennom munnen når du sover, da dette øker sannsynligheten for tørre lepper.

5. Bruk leppepomade

En mykgjørende, pleiende og beskyttende leppepomade hjelper med å tilføre og bevare fukt. Bruk derfor leppepomade jevnlig – ikke bare når du allerede har tørre lepper. Det vil virke forebyggende mot tørre lepper.

Og et ekstra hudpleietips…

Det som omringer leppene (nemlig ansiktet) trenger også regelmessig pleie, og vintermånedene er intet unntak! Start med en god renserutine slik at de andre hudpleieproduktene kan trekke inn og hjelpe huden din. Etter rensen smører du på serum.

Et serum inneholder mer aktive ingredienser og er ofte tilpasset et spesifikt behov. Om man for eksempel vil gi huden fukt og spenst kan et serum med hyaluronsyre være et godt valg.

Avslutt med en dagkrem som passer hudtypen din og som gir fukt og forebygger tørr hud i ansiktet. Og etter renserutinen på kvelden, avslutter du så klart med en god nattkrem.

FÅ FLERE HUDPLEIETIPS HER