Alle hudtyper

Hudpleierutiner: Rense huden

Du er ikke alene som har hoppet over renserutinen etter en festlig kveld, men ikke la det bli en vare. Å ikke rense huden kan få konsekvenser for huden din. Og husk: Rens gjør at du får det beste ut av hudpleieproduktene dine.

Rense huden. Foto.

Det rekker å samle seg mye smuss, forurensning og døde hudceller på hudoverflaten i løpet av en dag. Ytre forurensning over tid kan bidra til å bryte ned hudens kollagennivå, noe som gir mindre spenstig hud. Og ved å droppe hudrensen om kvelden får forurensningene mer tid til å herje i huden.

Prosessen stopper

I løpet av natten vil huden skille ut avfallsstoffer, men også absorbere det du har smurt på den. Er dette gammel sminke eller god hudpleie med pleiende og fuktighetsgivende ingredienser? Hvis huden er dekket med sminke vil porene tettes igjen, og huden vil ikke ha mulighet til å gjøre jobben sin ordentlig. Hudoverflaten kan dermed få urenheter og bli irritert.

Ren hud er effektiv hud

Det sier seg kanskje selv at en ren hud er en mer effektiv hud – den vil nemlig lettere klare å trekke til seg de pleiende stoffene i serum og nattkremer du bruker. Så hva er den optimale renserutine? Ta utgangspunkt i hudtypen din når du skal velge en renserutine.

Rense huden med Rensemelk fra Dr. Greve Pharma

Rense huden

Det beste for huden er å få en daglig rens, både morgen og kveld. Om morgenen er ansiktsrensen viktig fordi huden må forberede seg for dagen. Den skal nemlig klare å frastøte seg avfallstoffer og alt den blir utsatt for gjennom dagen. Og kveldsrensen er, som nevnt, viktig for å fjerne alt som har samlet seg i løpet av dagen og for helingsprosessen gjennom natten.

Når du skal rense huden er det viktig å ikke fjerne det naturlige fettlaget fra huden. Bruk derfor produkter som er beregnet for ansiktet. Her får du en oversikt over våre produkter for rens av ansiktet:

  • Rensemelk for tørr hud er parfymefri og spesielt tilpasset tørr hud. Den fjerner sminke skånsomt og etterlater huden myk og smidig med en sunn glød.
  • Renseskum for normal/kombinert hud rengjør huden å tørke den ut. Skummet inneholder aktive ingredienser som bidrar til å opprettholde fuktighetsbalansen.
  • Micellar rensevann fjerner sminke, renser huden og etterlater huden med en pleiende etterfølelse. Denne passer alle hudtyper.
  • Ansiktsskrubb inneholder naturlige korn som effektivt fjerner døde hudceller og gir en glattere og jevnere hud. Skrubben er parfymefri og passer alle hudtyper.

Husk å alltid avslutte rutinen med en god dagkrem eller en pleiende nattkrem som gir mye fuktighet.