hudpleie menn

Hudpleie for menn: Dette må du vite

Det er én ting menn bør lære av kvinner, og det er å ta vare på huden sin. Her får du tips til hva du bør vite om huden din og hva du skal gjøre for å bevare en fin hud i alle aldre.
Del på facebook

Det mannlige kjønnshormonet, testosteron, påvirker huden til menn og gjør den annerledes enn kvinners: Den er fetere, grovere og tykkere. Testosteron er også grunnen til at menn produserer mer talg i huden enn kvinner, noe som gjør den mer utsatt for kviser og urenheter. Så hva slags hudpleie trenger menn? Her får du gode tips:

Tykkere hud enn kvinner

I tillegg til å spise sunt bidrar gode hudpleierutiner til å forebygge hudproblemer. Huden til menn er både fetere, grovere og tykkere enn kvinners hud og testosteronet har mye å si for hvordan huden oppfører seg. Testosteronet er nemlig grunnen til at menn produserer mer talg, noe som gjør huden mer utsatt for kviser og urenheter. Du bør derfor bruke en ansiktsskrubb to-tre ganger i uken. Dr. Greve pharmas ansiktsskrubb fjerner døde hudceller og gir en glattere hud.

Selv om menn gjerne har mer fett i huden enn kvinner vil ikke det si at den er mer fuktet.

Fuktighet er viktig

Å tilføre huden nok fukt er viktig for at den ikke skal tørke ut. Er du mye ute i forurenset og tørr luft bør du bruke ansiktskrem morgen og kveld for å bevare fuktigheten i huden. Serien Niacinamid + Cica har både dagkrem og nattkrem med mye fuktighet. Dagkremen har også en mattende effekt.

Før du smører huden i ansiktet med krem har den godt av en runde med rens. Da får du bort både smuss og overflødig talg som kan tette igjen porene. Dr. Greve pharma renseskum renser i dybden uten å tørke ut huden. Sett gjerne renseproduktet i dusjen, så husker du å bruke det.

Menn bør også bruke anti-aging

Er du av den generasjonen som kom sent i gang med gode hudpleierutiner kan det være lurt å gå rett på anti-aging-kremer. Å starte med øyekrem tidlig er også et godt tips, siden mange menn ofte har tørrhetslinjer rundt øynene.

Beskytt huden mot solen

På grunn av tykkere og fetere hud, samt større kollagenproduksjon, vises aldringstegn senere hos menn enn kvinner. Kvinner, derimot, er bedre enn menn til å bruke solbeskyttelse, og undersøkelser viser at menn blir solbrent oftere enn kvinner. Sol og UV-stråler er en av faktorene som får huden til å eldes raskere, derfor er det viktig å beskytte huden mot det som bidrar til tidlig aldring. Så husk å bruke solkrem. Ettersom menn har fetere hud enn kvinner, er det også viktig å velge en solkrem som ikke tetter igjen porene.

Innfør nye hverdagsrutiner med en rask og effektiv hudpleierutine, det vil huden din sette pris på.

Unngå irritasjon fra barbering

Barbering kan være en røff affære for huden, og kan gi både irritasjon og kløe. For å unngå slike problemer anbefales det at du barberer deg etter å ha vasket ansiktet når hårene fortsatt er myke. Det kan også være lurt å skifte barberblad ofte for å forebygge unødvendig slitasje. Etter barbering kan du ta på en god, beroligende fuktighetskrem.

Dr. Greve Pharma for menn