Alle hudtyper

Bruke nattkrem, eller ikke?

Du bruker sikkert en dagkrem for huden, men hvordan var det med å bruke nattkrem? Har den virkelig noen funksjon, eller er det bare en dagkrem med en annen etikett?

Bruke nattkrem. Foto.

Huden er vårt største organ som blant annet beskytter kroppen vår mot infeksjoner og formidler sanseinntrykk. Den endrer seg mye i løpet av livet. Blant annet etter årstiden og klima, men også etter tider på døgnet. Og nettopp det er det ikke mange som vet.

I løpet av dagen er huden opptatt med å beskytte seg mot frie radikaler som dannes for eksempel på grunn av forurensing, UV-stråler eller stress. Man skulle tro at huden fikk tid til å hvile når natten kommer, og det gjør den jo, men det er også da reparasjonsprosessen etter dagens påkjenninger starter.

Huden jobber på spreng om natten

Prosessen som foregår om natten krever mye energi og huden jobber hardt for å hente seg inn før neste dag, blant annet ved å reversere skader, fornye celler og reparere bindevev. Økt aktivitet i huden fører til økt temperatur, noe som igjen fører til at vann fordamper og huden blir dehydrert. Fuktfattig hud kan redusere hudcellenes evner og vi går dermed glipp av den nødvendige hudreparasjonen.

Så for å oppsummere: For at huden skal få de beste forutsetninger anbefaler vi at du bruker både en dagkrem og en nattkrem. Uansett hvilken hudtype du har anbefaler vi at nattkremen er litt rikere enn dagkremen.

Husk også at nattkrem bør påføres etter en grundig hudrens!

Nattkrem fra Dr. Greve pharma

Hvilken nattkrem passer huden din?

Det aller viktigste når du velger en krem, om det så er dag- eller nattkrem, er at du velger en som passer hudtypen din og behovene du har. Innholdet i kremen bestemmer om den vil gjøre en forskjell for huden din eller ikke. Er du usikker på hvilken hudtype du egentlig har, kan du rådføre deg med en hudterapeut.

  • Nattkrem for tørr hud gir intens og langvarig fuktighet og næring til huden i løpet av natten. Kremen inneholder karbamid og AHA-syre som binder vann til det øverste hudlaget og øker hudens evne til å ta vare på fuktigheten. I tillegg er ceramid en viktig ingrediens som hjelper huden å styrke sin naturlige barriere slik at fuktbalansen gjenopprettes.
  • Nattkrem for normal/kombinert hud inneholder inneholder antioksidanten vitamin E som beskytter og tilfører huden rikelig med fuktighet og næring. Nattkremen hjelper huden gjennom natten slik at den blir myk med fornyet glød.
  • Anti-age nattkrem bekjemper aldringstegn og tilfører fuktighet uten å virke fet, samtidig som den gir en følelse av fornyet hud. Kremen inneholder flere viktige ingredienser som N-peptider, nutri-vital og hydra-vital. Kombinasjonen av disse en frisk og spenstig hud med mindre synlige rynker.
  • Nattkrem med vitamin C fukter og fornyer huden mens du sover søtt. Vitamin C i hudpleie er kjent for å forbedre hudstrukturen ved å blant annet jevne ut hudtonen, motvirke solskader og gi rikelig med glød. Passer alle hudtyper – også sensitiv hud.
  • Nattmaske med vitamin C er ikke en nattkrem, men en over night mask som stimulerer cellefornyelsen og gir huden en sunn og frisk glød. Påføres på ren hud, eller over nattkremen på kvelder når huden trenger litt ekstra kjærlighet. Inneholder sheasmør og glyserin for ekstra pleie og fukt.