Alle hudtyper

Hva er forskjellen på krem og serum?

Leser du hudpleieguider står gjerne både krem og serum oppført som et av stegene du bør ha med i din hudpleierutine. Men hva er egentlig forskjellen på krem og serum? Det får du svar på her.

Hva er forskjellen på krem og serum? Foto.

Mange er usikre på hva som er forskjellen på krem og serum, og om man trenger den andre hvis man bruker den ene. For å svare på det, må du først vite litt om hudtypen din, og hvilke problemer du ønsker at hudpleien din skal løse.

Ulike typer ansiktskrem

Fuktighetsgivende kremer er ikke noe nytt på markedet og finnes i alle mulige varianter og konsistenser: Tykke, tynne, uparfymerte og parfymerte. En kan trygt påstå at så og si alle har brukt det en gang i livet. Felles for ansiktskremer er at de som oftest er oljebaserte og har som mål å fukte huden.

Når det gjelder type kremer er ofte de tyngre og tykkere variantene best for tørr hud, mens de lette fungerer godt for fet og kombinert hud. Har du normal til tørr hud er du av de som får mest igjen for å bruke krem, siden den hjelper huden din med å holde best mulig på fuktigheten. Selv om hovedmålet er å gi fukt, er mange tilsatt aktive ingredienser som kan gi ekstra fordeler, blant annet fornyende egenskaper, næringsrike vitaminer, og anti-aging.

Hva med fet hud?

Selv om krem er bra for fuktigheten i huden, kan den derimot gjøre huden din verre om du har fet hud, da de inneholder oljer og fett. Den kan tette til porer og føre til urenheter i huden ved å tilføre fett til en allerede fet hud. Har du fet hud bør du derfor lete etter et godt serum du kan anvende i stedet.

Serum spesifiserer

Sammenliknet med kremer er serum relativt nytt når det kommer til hudpleie. Serum er et høykonsentrert produkt med aktive ingredienser. Et produkt som ofte er vannbasert, noe som gjør det lettere enn kremer. Det er derfor gjerne bedre for deg med fet hud.

Den lette konsistensen gjør at serum trekker raskt inn i huden. Fordi produktet er høykonsentrert, trenger du kun et par dråper. Så selv om det gjerne koster litt mer enn kremer, varer produktet lenge. Hvert serum er spesielt tilpasset forskjellige hudutfordringer, for eksempel aldrende hud. Noen booster fuktigheten og beroliger huden. Fordelen med serum er at du kan bruke flere samtidig, tilpasset de ulike utfordringene du har med huden din.

Forskjellen på krem og serum

Så, hva er forskjellen på krem og serum? Kort fortalt er førstnevnte perfekt for deg med normal eller tørr hud, men dersom du har fet hud, bør du bruke sistnevnte. Mens serum går rett i strupen på enkeltutfordringer, jobber kremer gjerne mer generelt. Serum kan også brukes som et tilskudd til hudpleierutinen din sammen med dag- og nattkrem. Dersom du bruker den som tilskudd, husk å bruke serumet først, etterfulgt av kremen.

Serum fra Dr. Greve pharma