Skånsom vask av baby med Dr. Greve pharma.

Skånsom vask av baby: Hvordan bade barn?

Når man får et lite barn i hus som skal stelles, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal gjøre det. Her får du gode tips til morgenstell og hvordan bade barn.
Del på facebook

Vann og milde produkter er det viktigste når barn skal vaskes. Babyens hud er ofte sensitiv, og hyppige bleieskift kan gjøre huden sår og øm. I tillegg kan huden reagere dersom du bruker feil produkter eller for mye såpe. Det er derfor viktig å velge produkter som er tilpasset babyens hud. Når det kommer til badetemperatur, så bør vannet være rundt 36 grader. For å sjekke temperaturen tar du albuen ned i vannet, og kjenner om det føles ok ut.

Unngå irritert hud

Barn er ofte glade i å bade i masse skum, men det kan lett tørke ut huden og gjøre den irritert. Dr. Greve pharma Dusj & Bad er mild samtidig som den skummer. Litt babyolje i badevannet kan hindre at huden tørker ut. Pass på å ikke bruke for mye olje, babyens hud kan bli glatt og dermed blir babyen vanskelig å holde. Ofte kan det være nok å vaske stumpen med babyolje.

Godt grep er viktig når man skal vaske babyen – og spesielt hodet må støttes den første tiden. Enten du velger vask, badekar eller dusj til å bade babyen i, er det beste å holde barnet i den ene armkroken, slik at hodet hviler mot armen. Den andre hånden bruker du til å vaske med.

Vask av gutter

Vask utenpå kjønnsorganene, men ikke trekk forhuden tilbake for å vaske under den. Dette gjelder uansett guttenes alder. Det er varierende hvor stram forhud gutter har, og ved å dra den tilbake kan det i verste fall føre til irritasjoner eller betennelse. Forhuden blir som regel løsere og gli naturlig tilbake når gutter blir eldre.

Vask av jenter

Når du skal vaske jenter begynner du forfra og vasker bakover for å unngå at bakterier fra endetarmen overføres til skjeden. Intimsonen til jenter er særlig sensitiv og små barns kjønnsorganer er ofte dekket av et naturlig beskyttende gulhvitt belegg. Dette skal ikke gnis av, bare vaskes vanlig. Det vil forsvinne av seg selv etter hvert.

Lær barna å vaske seg selv

Etter hvert blir barna store nok til å kunne vaske seg selv. Det er derfor viktig å lære barna gode vaskerutiner fra de er små, som de naturlig følger når de klarer å vaske seg selv. Barn bør få hjelp og veiledning fra en voksen frem til skolealder.

Dersom dere benytter vaskekluter er det lurt å ha en til ansikt og en egen til underlivet. Klutene bør skiftes ofte, for eksempel etter annenhver vask av babyen.

[produkt nr=1]

Få flere hudpleietips til baby & barn