Barneserien til Dr. Greve pharma sammen med en brun bamse

Hva trenger man til stellebordet?

Det er flere ting som bør være lett tilgjengelig når du har en liten baby du ikke kan gå fra et eneste sekund. Her får du gode råd til hva det er lurt å ha på stellebordet.
Del på facebook

Et stellebord er noe av det første du burde ha på plass i babyens liv, for her kommer dere til å tilbringe mye tid sammen. Ikke bare er det mange bleier som skal byttes, men babyen vil også trenge mye skift og kanskje blir det en del koselige stunder med beroligende babymassasje for å bygge relasjon. Men hva trenger man egentlig til stellebordet? Les videre for å få tips og råd om hva du bør ha klart når babyen kommer.

Velg riktig stellebord

Hvor mye plass du har tilgjengelig, vil være avgjørende for hvilket stellebord du kan ha. Trenger du en plassbesparende løsning, kan et vegghengt stellebord være det beste. Eller kanskje du blir nødt til å transformere vaskemaskinen til et stellebord. Det finnes topper som plasseres oppå maskina slik at du verken trenger gulv- eller veggplass til stellebord.

Hvor du skal plassere stellebordet er også noe du bør tenke over. Mens noen har det på soverommet, foretrekker andre å ha det på badet. Her kan du velge helt selv, men husk på at det kan lukte med bleieskift (selv om dette bare er midlertidig). Det kan også være lurt å plassere stelleplassen i riktig høyde. Selv om bleier kan byttes hvor som helst, vil riktig høyde gjør godt for både kropp og rygg.

Hva trenger man til stell av baby?

Det er flere ting som bør være tilgjengelig ved stellebordet slik at du ikke går fra babyen når du skal skifte bleie eller klær. Disse tingene bør du ha for hånden:

  • Bleier: Dette er en selvfølge når det kommer til babystell. Det finnes mange forskjellige typer bleier, inkludert engangs- og stoffbleier. Vi anbefaler deg å finne den typen som fungerer best for deg og babyen din.
  • Våtservietter: Disse er nyttige for å tørke babyen når man skifter bleie, men de kan også brukes til vask av hender og ansikt. Velg en type som er mild og skånsom mot babyens sensitive hud.
  • Kluter og små håndklær: Disse kan brukes til å tørke av babyen etter et bad eller bare for å tørke bort snørr, syltetøy, melk eller lignende.
  • Babyolje: Å bruke noen dråper babyolje i badevannet kan hindre at huden tørker ut.
  • Bodylotion: Etter vask og stell, kan det være greit å smøre på body lotion. Den kan du smøre over hele kroppen eller bare på de tørre delene. Bodylotion fra Dr. Greve pharma inneholder beroligende havreolje og mykgjørende sheasmør som beskytter huden og motvirker irritasjon.
  • Sinksalve: Salven benyttes for å beskytte babyens hud mot bleieutslett og andre irritasjoner. Sinksalven lager en beskyttende hinne over allerede sår hud.
  • Hygieneartikler: Dette inkluderer ting som nesesuging, saltvannsløsning, neglesaks og q-tips. Disse tingene kan holde babyens nese og ører rene, samt klippe neglene på en trygg måte.
  • Bleiebøtte: En bleiebøtte er en praktisk måte å kaste brukte bleier på. Velg en forseglet bleiebøtte som kan hjelpe til med å holde hjemmet luktfritt.

Hudpleie til baby og barn

Babyens hud er mye mer følsom enn din egen, og det er ikke uvanlig at huden tørker ut siden den er tynnere og raskere mister fuktighet. Blir huden for tørr kan det dannes små sprekker, der bakterier lettere kan trenge gjennom. Vær derfor nøye med å smøre huden og tilføre nødvendig fuktighet.

Alle Dr. Greve pharma-produktene til barn er utviklet i samarbeid med apotek. Produktene er dermatologisk testet på sensitiv hud.

Med et godt utstyrt stellebord vil du og babyen din ha en komfortabel og praktisk stelleplass som gjør bleieskiftene og stellene lettere å håndtere. Så hva trenger man egentlig til stellebordet? Vi har gitt deg noen tips til hva du bør ha klart, slik at du kan finne løsningen for det perfekte stellebordet for deg og din baby.

Få flere hudpleietips til baby & barn