Tips til det perfekte stellebordet

Et praktisk stellebord der at du trenger er innen rekkevidde, er helt perfekt når du har en liten baby du ikke kan gå fra et eneste sekund. Her får du noen gode råd til hvordan du skal organisere det perfekte stellebordet.
Del på facebook

Et stellebord er noe av det første du burde ha på plass i babyens liv, for her kommer dere til å tilbringe mye tid sammen. Ikke bare er det mange bleier som skal byttes, men babyen vil også trenge mye skift og kanskje blir det en del koselige stunder med beroligende babymassasje for å bygge relasjon.

Hvordan velge riktig stellebord?

Hvor mye plass du har tilgjengelig, vil være avgjørende for hvilket stellebord du kan ha. Trenger du en plassbesparende løsning, kan et vegghengt stellebord være det beste. Eller kanskje du blir nødt til å transformere vaskemaskinen til et stellebord. Det finnes topper som plasseres oppå maskina slik at du verken trenger gulv- eller veggplass til stellebord.

Hvor du skal plassere stellebordet er også noe du bør tenke over. Mens noen har det på soverommet, foretrekker andre å ha det på badet. Her kan du velge helt selv, men husk på at det kan lukte med bleieskift (selv om dette bare er midlertidig) så det er i hvert fall lurt med en forseglet bleiebøtte.

Hva trenger man til stellebordet?

Det er flere ting som bør være tilgjengelig ved stellebordet slik at du ikke går fra babyen når du skal skifte bleie eller klær. Disse tingene bør du ha for hånden:

  • Bleier, så klart
  • Våtservietter
  • Kluter og små håndklær
  • Babyolje
  • Bodylotion
  • Sinksalve
  • Hygieneartikler som nesesuging, saltvannsløsning, neglesaks og q-tips
  • Bleiebøtte

Hudpleie til baby og barn

Babyens hud er mye mer følsom enn din egen, og det er ikke uvanlig at huden tørker ut siden den er tynnere og raskere mister fuktighet. Blir huden for tørr kan det dannes små sprekker, der bakterier lettere kan trenge gjennom. Vær derfor nøye med å smøre huden og tilføre nødvendig fuktighet.

Å bruke noen dråper babyolje i badevannet kan hindre at huden tørker ut. Etter vask og stell, kan det være greit å smøre på body lotion. Den kan du smøre over hele kroppen eller bare på de tørre delene. Bodylotion inneholder beroligende havreolje og mykgjørende sheasmør som beskytter huden og motvirker irritasjon.

[produkt nr=1]

Sårt bleieområde? Smør en vannavvisende salve på bleieområdet, eller bruk en stellekrem som forebygger sårhet hvis huden har tendens til å bli sår. Sinksalve lager en beskyttende hinne over allerede sår hud.

Alle Dr. Greve pharma-produktene til barn er utviklet i samarbeid med apotek. Produktene er dermatologisk testet på sensitiv hud.

Bleier kan byttes hvor som helst, men en egen stelleplass i riktig høyde gjør godt for kropp og rygg. Bruk derfor litt tid på å finne løsningen for det perfekte stellebordet for deg og babyen din.

Få flere hudpleietips til baby & barn