Beskytt barnehuden fra kulde med Dr. Greve pharma.

Kuldebeskyttelse for barn

Kulde, sur vind, minusgrader og ruskevær kan gi tørr og irritert hud for store som for små. Barn er ofte mye ute og leker i barnehagen, også når det er kaldt – og da er det viktig å beskytte huden deres.
Del på facebook

Kuldebeskyttelse for barn er viktig fordi den tynne barnehuden lett blir tørr og sår i vinterhalvåret. Særlig hender og ansikt er utsatt. For å kunne beskytte seg mot kulde og andre ytre påkjenninger, er huden utstyrt med et tynt fettlag.

Hyppig dusjing og bading i for varmt vann, samt sterke såper, kan være med på å tørke ut dette fettlaget. Bruk derfor kun lunkent vann og milde, såpefrie vaskeprodukter til den daglige vasken av barn. Dette er spesielt viktig om barnet har atopisk eksem.

Dr. Greve pharma Dusj & Bad er mild samtidig som den skummer og vasker huden ren. Bruk den direkte i badekaret eller som en såpe i dusjen.

Alternativt kan du også bruke Babyolje direkte i badevannet. Dr. Greve pharma Babyolje inneholder naturlig fuktighetsbevarende og pleiende planteoljer, og er også uten parfyme.

Kulde og påkledning

Den viktigste beskyttelsen mot kulde er å dekke utsatte områder av huden mest mulig. Innerst mot huden er det godt med et lag med ull. Det kan være lurt å unngå undertøy av bomull som lett blir kaldt. Deretter bør man ha på godt med klær, samt finlandshette og votter som beskytter huden på hendene og i ansiktet. Bruk gjerne ull dersom barnet tåler det – ull puster og gjør ikke huden klam.

Kuldebeskyttelse og kremer

Om vinteren er det best å bruke en fet krem på utsatte områder som ikke kan dekkes av klær. Denne bør du smøre i ansikt og hender omtrent 30 minutter før barnet går ut slik at vannet i kremen rekker å fordampe. Unngå å smøre huden med en krem med høyt vanninnhold.

Dr. Greve pharma Universalkrem er en rik og beskyttende krem med provitamin B som motvirker irritasjon og uttørking av huden. Den inneholder havre med pleiende egenskaper. Kremen er tilsatt noe vann og er dermed lett å smøre ut og den føles ikke klissete på huden. Den vil legge seg som en tynn hinne på huden og hindre tørr hud i ansiktet.

Få flere hudpleietips til baby & barn