Barn pleier tørr hud med Dr. Greve Pharma.

Hvordan unngå tørr hud hos barn

Tørr hud hos barn kan være smertefullt og plagsomt for de små. Gode rutiner og en riktig fuktighetskrem vil sørge for at du holder barnehuden myk året rundt.
Del på facebook

Små barn får lett tørr hud. Barnehud er sartere enn huden hos voksne, noe som kommer av at hudens ytterste lag er tynnere. I tillegg er mange av hudens beskyttelsesmekanismer ennå ikke fullt utviklet. Ekstra pleie og beskyttelse må til for å unngå at barn får tørr hud.

Tørr hud er sesongbasert

Barnehuden støter på ulike utfordringer i løpet av årets faser. Vinterhuden blir utsatt for kuldegrader og temperaturforskjeller, mens det om sommeren handler om å beskytte barnehuden mot solen.

Men før den sterke solen eller kuldegradene kommer, blir huden også utsatt i overgangsfasene mellom årstidene. Når barna kaster fra seg hanskene om våren, eller ikke tar de på tidlig nok om høsten, kan huden fort bli tørr og irritert.

Tørr hud og eksem hos barn

Når barnets hud blir tørr og irritert, skaper det grunnlag for andre problemer. Dersom barna klør seg på de utsatte områdene, vil den tørre huden lett kunne utvikle seg til sviende sår.

Barn med sensitiv hud, vil også kunne utvikle eksem både i kropp og i ansikt dersom huden blir altfor tørr.

Bruk parfymefritt

Det er å anbefale å smøre inn barna med en parfymefri og mild fuktighetskrem i perioder der huden kan bli tørr.

Bruk også mild såpe til barna. Sterk såpe kan være med på å tørke ut huden og dermed gjøre den mer irritert. Et mildt renseprodukt vil skåne huden mot uttørking og irritasjon. Det er også lurt å begrense bading og dusjing siden det i seg selv er uttørkende for huden.

PS! Har barna svært sensitiv hud? Prøv kremen på et lite område først, for å sjekke om de tåler den.

Råd mot tørre barnehender

  • Bruk mild, såpefri håndvask med hudnøytral pH
  • Vask med lunkent vann og klapp hendene tørre, ikke gni
  • Bruk en lett håndkrem som trekker hurtig inn i huden
  • Bruk kremen etter hver håndvask, og så ofte som nødvendig i løpet av dagen

FÅ FLERE HUDPLEIETIPS TIL BABY & BARN