Dr. Greve pharma Babyolje som kan brukes til babymassasje.

Babymassasje med beroligende babyolje

Babymassasje utført i forkant av leggetid kan gjøre barnet naturlig trøtt og avslappet. Ifølge nyere forskning hjelper det også på barnets selvfølelse og kan også bidra til at foreldrene får et ekstra godt forhold til barnet sitt.
Del på facebook

Berøring i form av babymassasje vil oppleves som en hyggelig kosestund med far eller mor. Når foreldre masserer babyen sin, opplever babyen nemlig en følelse av trygghet i samvær med foreldrene.

Hos nyfødte er det huden som er det best utviklede sanseorganet. Huden tar imot signaler fra de nye omgivelsene den nyfødte har kommet til, og babyen blir dermed kjent i sitt nye miljø. Hudstimulering er derfor veldig viktig i denne fasen av livet.

Det er ikke bare barnet som kommer nærmere den voksne. Foreldre som masserer får en god kontakt med barna sine og kan skjønne mer av språket deres.

Massasjeolje for baby? Bruk babyolje

Småbarn putter ofte både hender og føtter i munnen under massasjen så det er først og fremst viktig å velge en trygg olje. Babyoljen bør også inneholde næring til huden. Dr. Greve pharma Babyolje inneholder naturlig fuktighetsbevarende og pleiende planteoljer.

Hvordan gi babymassasje?

Først er det viktig å velge rett rom – det bør være rolig og varmt så babyen ikke fryser. Minst 24 grader er passende. Pass også på at babyen får et mykt underlag. Det er også viktig at du selv sitter godt og forsøk å slappe av. Hell litt olje i håndflaten og varm opp ved å gni hendene mot hverandre før du setter i gang massasjen.

Slik masserer du baby

  • Start med magen: Stryk hendene rolig fra barnets bryst og ut mot skuldrene. Tegn sirkler for å følge fordøyelsessystemet. Dette vil hjelpe med å slippe ut luft og lindre eventuelle mageplager.
  • Fortsett med ben: Start med det ene benet. Form tommel og pekefinger som en “C” og stryk forsiktig fra låret til leggen, og tilbake. Bytt så ben.
  • Deretter tar du armene: Stryk armene forsiktig med tilsvarende “C” og la grepet skli fra øverst på armen til håndleddet.
  • Avslutt med hodet: Stryk forsiktig fra midten av pannen og ned mot tinningen med tomlene.
    Bruk gjerne samme rolige og avslappende teknikk om du skal smøre inn babyen med body lotion eller annen hudkrem.

Babymassasje kan du starte med rett etter at babyen har kommet til verden, og kan gjøres daglig. Husk at dette kan være en kosestund for dere begge, så lytt til barnets signaler.

[produkt nr=1]

Få flere hudpleietips til baby & barn