niacinamin dagkrem

Hvordan forebygge – og redde – tørr vinterhud?

Vinteren er tiden for deilige skiturer og rolige peiskvelder inne. En koselig tid, men også en tid som kan være veldig utfordrende for huden. Still forberedt og la denne vinteren bli den beste for huden din!
Del på facebook

Den kalde luften ute, kombinert med det tørre inneklimaet, gjør huden vår lettere tørr, irritert og sensitiv. Men med disse gode tipsene kan du gi huden din den behandlingen den trenger.

1. Rens huden din

Tørr hud trenger en god rens! Rens legger grunnlaget for vakker hud, og er noe av det viktigste du kan gjøre for huden din. En grundig rens, tilpasset hudtypen din, er kjempeviktig for at kremen din skal trekke godt inn og huden din best kan ta nytte av de gode næringsstoffene i produktene du påfører etterpå.

Rens huden to ganger daglig for å være sikker på at du får bort all skitt, smuss og makeup som ligger på huden, samt sikre at du får renset opp dypt i porene.

2. Skrubb huden

Føles huden tørr og gusten, så skyldes det ofte døde hudceller på overflaten. En god peeling gir huden ny glød! Dr. Greve pharma Ansiktsskrubb er et må-ha produkt på vinteren. Har du veldig sensitiv hud, bør du velge en peelingmaske der du slipper å skrubbe huden.

Ansiktsskrubben fjerner skånsomt døde hudceller og hjelper den tørre huden å fornye seg, i tillegg til at påfølgende produkter trekker bedre inn i huden.

3. Fuktighet

Tiden er inne for å skifte ut kremen som du har brukt gjennom sommerhalvåret. Nå trenger huden din milde, næringsrike produkter som gir intensiv pleie til den tørre vinterhuden.

Vår hudpleieserie Niacinamid + Cica består av et beroligende serum, en balanserende dagkrem og en styrkende nattkrem. Serien tilfør huden fuktighet og gjenopprett fuktighetsbalansen. Dagkrem for intens og langvarig fuktighet, nattkrem med karbamid, AHA-syre og ceramid, og skånsom rensemelk med provitamin B som etterlater huden myk og med en sunn glød.

4. Beskytt huden i kulden

Skal du ut på tur på morgenen i minusgrader? Her kommer unntaket fra å rense huden hver morgen; vent med å vaske huden din til du kommer hjem! Etter en natts søvn vil det ligge et ekstra oljelag på huden din som vil beskytte godt mot kulden.

Smør huden, uten å rense eller vaske den, med en fet krem beregnet for kulde, og gjerne etterfulgt av en solbeskyttelse. Vent omtrent 30 minutter før du går ut slik at eventuelt vann i produktene fordamper.

5. Kosthold

Få i deg ekstra Omega 3-fettsyrer gjennom vinteren. Den beste kilden til de essensielle fettsyrene er fet fisk, men finnes også i linfrø, valnøtter, egg, grønne grønnsaker, bær og planteoljer.

Er du usikker på om du får i deg nok Omega 3, bør du ta en spiseskje tran (som en del av din daglige kostholdsrutine). Gjerne gjennom hele året – men spesielt viktig i vinterhalvåret.

FÅ FLERE HUDPLEIETIPS HER