Dr. Greve pharma anti-age produkter som kan bidra til å redusere rynker.

5 måter å forebygge rynker

Er du redd for å få rynker for tidlig? Da bør du følge disse fem rådene.
Del på facebook

Som mennesker kommer vi oss ikke unna aldringsprosessen – uansett om vi er innstilt på å oppføre oss som om vi er femogtjue resten av livet. Genene våre spiller en stor rolle i når aldringstegnene dukker opp i speilet, men det finnes fortsatt noen enkle grep som kan hjelpe oss å utsette det uungåelige.

Her er fem tips for hvordan du kan forebygge rynker uansett genetisk utgangspunkt eller mental innstilling.

Beskytt deg mot solen

Rynker, og andre aldringstegn, påvirkes av stress som er påført huden utenifra. Og når det kommer til eksternt stress så er UV-stråler den største synderen. God solbeskyttelse er derfor alfa og omega for å holde huden ung og rynkefri så lenge som mulig.

Pass på å ha solkrem og produkter med UV-beskyttelse alltid tilgjengelig på baderomshylla. Dr. Greve pharmas farget dagkrem er et bra alternativ om vinteren. Den inneholder SPF 15 UVA/UVB, som skjermer huden fra sesongens svake, men fortsatt farlige, solstråler.

Spis antioksidantene dine

Når det kommer til å holde aldringstegn i sjakk, er ingenting så effektivt som antioksidanter. Antioksidanter gjør underverker for både hud og helse. De bekjemper frie radikaler fra forurensing, sol og stress, slik at kroppen din holder seg frisk og huden din ser sunn og ung ut lengre. Grønnkål, blåbær og annen mat fra planteriket er proppet full av disse vidunderstoffene. I tillegg er Omega-3, Vitamin C, E, og D fine kilder til antioksidanter.

Få skjønnhetssøvnen din

Det er en grunn til at det heter «skjønnhetssøvn». Når du sover øker blodtilførselen til huden, slik at den lett og effektivt kan reparere seg selv. Får du for lite søvn, senker du hudens beskyttelsesbarriere, noe som faktisk kan føre til flere rynker over tid.

I 2013 utførte Estée Lauder og UH Case Medical Center en studie som så på hvordan søvnmangel påvirket huden til 60 kvinner. Studien viste at kvinnene som kun sov fem timer hver natt i en måned hadde dobbelt så mange rynker og urenheter som de som sov syv. For optimal hudhelse anbefaler ekspertene syv timers søvn hver natt.

Bruk anti-age produkter

Det er aldri for tidlig å investere i anti-age produkter – selv om du fortsatt ikke har noe særlig antydning til rynker. Anti-age hudpleie er utviklet for både å forebygge og bekjempe rynker og andre aldringstegn. Mange av disse produktene inneholder fuktighetsgivende ingredienser slik som hyaluronsyre. Hyaluronsyre bidrar til å glatte ut huden og redusere synligheten av rynker. Dr. Greve pharma Anti-age Serum, som hjelper å gi fukt og fasthet til huden, benytter seg av denne kraftfulle ingrediensen.

RELATERT: Fordelene med hyaluronsyre

Reduser alkoholinntaket 

At rynker kan knyttes til alkohol høres kanskje rart ut, men det er faktisk tilfelle. Et stort og jevnlig alkoholinntak kan nemlig fremskynde aldringsprosessen. Dersom du drikker regelmessig, vil alkoholen tørke ut huden. Når huden er tørr og tørst vil den trekke seg sammen. Dette fører til rynker. Ved et høyt og langvarig alkoholinntak kan du risikere at disse rynkene vil bli værende permanent i huden.

Få flere hudpleietips til aldrende hud