Kvinne smører Dr. Greve pharma Vitamin C Dagkrem på ansiktet for å jevne ut hudtonen.

Ujevn hudtone? Her er 4 ting du kan gjøre

Beskyttelse, fuktighet og pleie er stikkord i kampen mot ujevn hudtone. Her er våre beste tips til en jevnere hudtone.
Del på facebook

Pigmentflekker, mørke ringer under øynene og rødhet er alle eksempler på det vi kaller ujevn hudtone. I likhet med eksemplene, er årsakene til ujevn hudtone mange. Her kan både soleksponering, hormonelle endringer, aldring, eller rett og slett gener spille inn. Selv om mye er utenfor vår kontroll, er det flere ting du kan gjøre for å jevne ut hudtonen din.

1. Beskytt huden i solen

Du har nok hørt det mange ganger før, men vi sier det igjen: bruk solfaktor! Det er det viktigste du kan gjøre for å beskytte huden mot hudforandringer.

Solen er en av de vanligste kildene til at vi ser uønskede forandringer i huden. Bruker du solkrem eller dagkrem med solfaktor daglig, kan du bidra til å redusere pigmentering og tidlige aldringstegn.

Dr. Greve pharma Vitamin C dagkrem med SPF 25 gir daglig beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Og, som en bonus, masse fukt og frisk glød!

Dr. Greve pharma Vitamin C dagkrem med SPF 25.

2. Rens huden morgen og kveld

Røyk, støv og smuss. Ytre forurensning er konstant i luften – og på hudoverflaten vår. Og om disse stoffene blir liggende på huden over tid, kan hudtonen framstå gusten og ujevn. Derfor bør du ta deg tid til å rense huden morgen og kveld.

Eksfolier gjerne 1-2 ganger i uken for å fjerne døde hudceller og rester av smuss i porene. Når du fjerner døde hudceller og huden stimuleres til å produsere nye, vil også hudtonen se og føles friskere ut.

Dr. Greve pharma ansiktsskrubb.

Dr. Greve pharma Ansiktsskrubb gir en glattere og jevnere hud. Skrubben inneholder naturlige korn som skånsomt, men effektivt, fjerner døde hudceller.

3. Hydrert hud = sunn hud

Dehydrert hud er ofte sensitiv og kan oppleves ujevn. Sørg derfor for å inkludere fuktighetsgivende kremer tilpasset din hudtype i hudpleierutinen din.

Dr. Greve pharma Vitamin C Nattkrem.

Dr. Greve pharma Vitamin C Nattkrem gir huden pleie og fukt gjennom natten. Inneholder vitamin C, ceramider og peptider – tre superingredienser som bidrar til å styrke hudbarrieren og jevne ut hudtonen.

PS! Husk at skjønnhet både kommer innenfra og utenfra. Plei huden med hydrerende produkter og sørg for å drikke nok vann.

4. Se etter aktive ingredienser

Det er viktig å velge hudpleieprodukter tilpasset din hudtype og dine hudutfordringer. Sliter du med ujevn hudtone, bør du se etter produkter med disse aktive ingrediensene:

Vitamin C: En kraftig alliert i kampen mot ujevn hudtone! Bidrar til å redusere pigmentering og bekjemper frie radikaler forårsaket av UV-stråler og ytre forurensning. Les mer om vår hudpleieserie med vitamin C her.

Pro-retinol: Øker hastigheten av hudens naturlige cellefornyelse. Kan også bidra til å redusere synligheten avpigmentering , fine linjer og rynker. Les mer om vår hudpleieserie med pro-retinol her.

Ceramider: Styrker hudbarrieren, tilfører fukt og motvirker ubalanse i huden.

Peptider: styrker huden og reduserer ujevn pigmentering.

Algeekstrakt (Laminaria Ochroleuca Extrac): Reduserer rødhet og er fuktighetsgivende.

Få flere hudpleietips her