Appelsiner og sitroner.

Hva er «Skin Cycling»?

TikTok-trenden «skin cycling» er det nye store! Skin cycling handler om å få det meste ut av hudpleierutinen ved å rotere mer på produktene du kanskje allerede har liggende i skuffen. Lær hvordan du kan ta huden til neste nivå med en strategisk og enkel hudpleierutine!
Del på facebook

Konseptet skin cycling kommer fra TikTok-dermatologen Dr. Whitney Bowe, og passer supert for deg som ønsker en enkel hudpleierutine uten for mange steg. For at du skal få det meste ut av rutinen og motvirke svekket hudbarriere, foreslår hun en syklus på fire dager som er enkel å følge gjennom rullering av eksfolierende produkter, retinol og nærende fuktighetskremer.

Med denne strategien bruker du produkter som komplementerer hverandre, uten at du svekker barrieren gjennom overdreven bruk av aktive ingredienser, som ellers kan føre til en irritert og rødlig hud. Derfor er baktanken at skin cycling skal bidra til en sterk hudbarriere, ved å balansere bruken av aktive ingredienser til det nivået du tolererer.

Dr. Bow sammenligner skin cycling med en treningsrutine: En miks som kombinerer høy intensitetstrening i kombinasjon med restitusjonsdager. Om du bruker for tunge vekter feil hver dag, vil det føre til skader, istedenfor styrke. Det optimale er å fokusere på ulike muskelgrupper under hver trening, og gjennom dette bli sterkere. Det samme gjelder for huden din!

For å komme i gang med skin cycling trenger du en kveldsrutine som består av fire dager med ulikt fokus som gjentas i en syklus. Slik gjør du det:

Dag 1 – Eksfoliering

Dag 1 fokuserer på å forberede huden på de aktive ingrediensene du skal bruke neste dag. For å få mest mulig ut av retinolen skal du denne kvelden eksfoliere bort døde hudceller.

Start med å rense huden før du eksfolierer, og avslutt med en god fuktighetskrem. Vær forsiktig med å ikke ta for hardt i når du bruker eksfoliering med skrubbekorn. Her kan du bruke følgende produkter:

Dag 2 – Retinol

På dag 2 er det tid for å påføre retinolproduktene dine. Rens og tørk huden godt før du tar på en ert med retinol. Pass på å bruke en egen krem til de sensitive områdene rundt øyne og lepper. Har du sensitiv hud? Da er et tips til deg å prøve «sandwich» metoden. Start med å påføre en fuktighetskrem og vent et kvarter før du tar på retinol. Påfør så et nytt lag av fuktighetskremen.

Serien vår Pro-retinol har flere av de samme egenskapene til retinol, og brukes til de samme formålene i hudpleie – men pro-retinol er mye mildere og mer stabil enn retinol.

Dag 3 og 4 – Restitusjon

De to påfølgende dagene etter at du har påført retinol, er fokuset på fuktighet og restitusjon av hudbarrieren. Start med å rense huden før du påfører en nærende ansiktskrem. Dette er tiden for å bruke et fuktighetsgivende og balanserende serum.

Passer skin cycling alle hudtyper?

Skin cycling passer for alle hudtyper, men for å få mest mulig ut av rutinen kan du over tid skreddersy den etter dine behov. Ettersom baktanken med skin cycling er å matche bruken av aktive ingredienser med hudbarrierens toleranse for den.

Dersom du har sensitiv hud, kan det være lurt å legge til enda en restitusjonskveld. Om du derimot har en fet eller kombinert hudtype kan du forsøke å kutte ned til én restitusjonsdag. Dette gjelder også for deg som har fulgt 4-dagersrutinen en stund og som opplever at huden din tolererer retinolen godt.

Hva med hudpleierutinen på morgenen?

Skin cycling gjøres som en del av kveldsrutinen da det er på natten hudens reparasjons-og fornyelsesprosess foregår. På dagtid, derimot, jobber huden med å beskytte seg mot ytre miljøpåvirkninger. Derfor er en god ide å bruke retinol på kvelden for å stimulere cellefornyelsen, supplert med antioksidanter (som vitamin c) på dagtid for beskyttelse.

Når du eksfolierer og bruker retinol som en del av kveldsrutinen, anbefales det å inkludere solfaktor i morgenrutinen. Start med å rense huden før du påfører en fuktighetskrem og solfaktor.

Et tips er å bruke produkter med Vitamin C for å beskytte huden mot miljøpåvirkning, pigmentering og for å få en fin glød! Vitamin C serum og dagkrem er et supert tillegg til retinol i hudpleierutinen din – spesielt for deg som ønsker en jevnere hud!

Lykke til!

FÅ FLERE HUDPLEIETIPS HER